Sammensæt din egen arbejdsskadestatistik

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring lancerer nu en virtuel arbejdsskadestatistik, der giver mulighed for at sammensætte statistiske oversigter ud fra de tal, der ligger bag årsstatikken.

”Den virtuelle arbejdsskadestatistik henvender sig primært til professionelle parter som journalister, forskere, forsikringsselskaber, fagforeninger og andre organisationer, men alle kan bruge det”, udtaler Anne Kristine Axelsson, direktør for AES.

Den virtuelle arbejdsskadestatistik giver mulighed for selv at kombinere variabler som køn, alder og region med data om ulykker, erhvervssygdomme og erstatninger. På den måde kan man skræddersy sit eget statistiske overblik indenfor de tal, som Arbejdsmarkedets Erhvervssikring råder over.

Anne Kristine Axelsson fortsætter: ”Muligheden for selv at trække statistik og kombinere tal er et led i at blive en endnu mere gennemsigtig organisation. Vi oplever en stor efterspørgsel efter de tal og den viden, vi har om arbejdsskadeområdet, og dem ønsker vi at stille til rådighed for samfundet på en mere tilgængelig måde.”

Samtidig udgiver AES nu sin traditionelle årsstatistik for 2018, som viser udviklingen på arbejdsskadeområdet i perioden fra 2012 til 2018 med nøgletal i tabeller og en kort sammenfatning af de overordnede tendenser. Den virtuelle arbejdsskadestatistik giver mulighed for at supplere statistikken med egne analyser.

Du kan prøve den virtuelle arbejdsskadestatistik her.