Ekstraordinær hædersgave til besættelsestidens ofre

I anledning af 75-årsdagen for Danmarks befrielse den 5. maj 2020 bliver der udbetalt en ekstraordinær hædersgave på 10.000 kroner til besættelsestiden ofre.

Gaven vil blive udbetalt til dem, der den 1. maj 2020 er berettiget til hædersgave efter Lov om Erstatning til Besættelsestidens Ofre. Udbetaling vil ske i juli 2020.

Besættelsestidens ofre er først og fremmest danske statsborgere, som under den tyske besættelse var modstandsmand eller kvinde, KZ fange, krigssejler eller andre, der har været udsat for særlige ekstreme psykiske eller fysiske voldsomme episoder.

De efterladte – fx enker/enkemænd og samlevere – kan også have ret til at modtage hædersgaven.

Baggrund

Det er Folketinget, der på regeringens initiativ har besluttet, at der skal udbetales en ekstraordinær hædersgave på 10.000 kroner.

Det er Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, der træffer afgørelser om erstatning til besættelsestidens ofre – og sammen med Udbetaling Danmark står for det praktiske i forbindelse med udbetalingen af den ekstraordinære hædersgave.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål til ovenstående er du velkommen til at kontakte Arbejdsmarkedets Erhvervssikring på telefon eller mail.

Læs mere om erstatning til besættelsestidens ofre