Anerkendelse af brystkræft som følge af natarbejde hos sygeplejerske

Anerkendelse af brystkræft som følge af natarbejde hos sygeplejerske efter forelæggelse for formanden for Erhvervssygdomsudvalget på grund af sagens karakter.

En sygeplejerske fik efter cirka 22 års natarbejde konstateret dobbeltsidig brystkræft. Tilskadekomne var terminal, hvorfor sekretariatet forelagde sagen for formanden for Erhvervssygdomsudvalget til efterfølgende omgående afgørelse af Arbejdsskadestyrelsen.

Formanden for Erhvervssygdomsudvalget indstillede efter § 8 i bekendtgørelse af forretningsorden for Erhvervssygdomsudvalget på udvalgets vegne, at sagen skulle indstilles til anerkendelse. Formanden vurderede, at tilskadekomnes sygdom, i form af dobbeltsidig brystkræft, i overvejende grad var forårsaget af natarbejdet. I denne vurdering indgik, at tilskadekomne havde haft natarbejde som minimum 1 gang om ugen i 22 år, og at der ikke var oplyst andre væsentlige risikofaktorer, der kunne forklare sygdommens opståen. Udvalget blev på efterfølgende møde i Erhvervssygdomsudvalget orienteret om sagen.