Afvisning af depression hos personalekonsulent

Tilskadekomne udviklede en depression. Hun havde i flere år haft en stor arbejdsbyrde og meget mødeaktivitet og havde siden indførelsen af Ny Løn systemet i 1998 oplevet sit arbejde som belastende. Hendes arbejde var præget af vanskelige samarbejdsforhold med hendes øverste leder. I 2006 oplevede tilskadekomne gennem en længere periode, at arbejdet var præget af øget arbejdspres, uklar ansvarsfordeling og en svag ledelsesstil. En organisationsanalyse pegede på ledelsesmæssige problemer hos kontorchefen, der var tilskadekomnes nærmeste overordnede. Der blev afholdt en række fælles møder, hvor tilskadekomne og hendes kolleger skulle vurdere samarbejdet med kontorchefen. Dette oplevede tilskadekomne som ubehageligt og illoyalt. Tilskadekomne blev desuden ”lagt på is” af sine kolleger, da hun efter instruks udførte en arbejdsopgave i hemmelighed.

Ved et tre timer langt fællesmøde i 2008 blev tilskadekomne uventet sat i ”den varme stol”, hvor hendes kolleger skulle beskrive deres opfattelse af samarbejdet med hende.  Kollegerne gav udtryk for bekymring om tilskadekomnes ærlighed og gav udtryk for, at hun melede sin egen kage og satte fællesskabet over styr. Tilskadekomne oplevede mødet som yderst ubehageligt, og der blev efterfølgende ikke fulgt op på, hvordan hun havde det. 
 
Tilskadekomne havde i sin ansættelse som personalekonsulent varierende arbejdstider med perioder med overarbejde gennem 2007. I gennemsnit var der tale om mindre end 1 times dagligt overarbejde og med mulighed for afspadsering. Tilskadekomne skulle flere gange om måneden overholde deadlines for lønindberetninger og indberetning af dagpengerefusioner. Desuden skulle hun overholde deadlines i forbindelse med afskedigelsessager.

Efter Erhvervssygdomsudvalgets vurdering var tilskadekomnes depression ikke udelukkende eller i overvejende grad forårsaget af de arbejdsmæssige påvirkninger.

Udvalget lagde vægt på, at tilskadekomnes arbejde ikke var præget af generelt ekstraordinært arbejdspres med hyppige eller meget vanskelige deadlines. Tilskadekomne havde heller ikke arbejdet med vanskelige klienter. 

Erhvervssygdomsudvalget fandt, at samarbejdet med den øverste leder og kritikken fra kollegerne ikke var udtryk for en generel mangel på støtte fra ledelsen og kollegerne i et omfang, der kunne begrunde udviklingen af tilskadekomnes depression. 

Behandlet  på møde i august 2011.