Anerkendelse af depression hos sektionsleder

Anerkendelse af depression hos sektionsleder efter arbejde med implementering af politireformen, hvor tilskadekomne havde en meget central placering med særdeles komplicerede og ressourcekrævende opgaver og stort ansvar 

Tilskadekomne fik i sommeren 2007 en række psykiske symptomer, men først i februar 2008 blev tilskadekomne sygemeldt med en depression. Tilskadekomne skiftede i 2003 job til sektionsleder. I sommeren 2006 blev arbejdsområdet ændret til også at omfatte arbejde med politireformen, og fra februar 2007 fik tilskadekomne en nyoprettet stilling som leder, der skulle videreføre arbejdet med politireformen. Fra juli 2007 blev tilskadekomne også daglig leder for sikkerhedsorganisationen. Tilskadekomne havde lange arbejdsdage, dels på arbejdspladsen med cirka 60 timer ugentligt og dels 30-40 timers hjemmearbejde om ugen. Den nøjagtige arbejdstid kunne ikke dokumenteres.

Tilskadekomnes arbejdsgiver bekræftede, at der ikke blev ført tidsregnskab, men at tilskadekomne arbejdede på overtid på arbejdspladsen, og således var en ugentlig arbejdstid på 50 til 60 timer i en længere periode mere normen end undtagelsen. Arbejdsgiver bekræftede også, at der var tale om en særdeles kompliceret og ressourcekrævende proces, der krævede en ekstraordinær og engageret arbejdsindsats, hvor der også skulle holdes mange bolde i luften.

Erhvervssygdomsudvalget vurderede, at tilskadekomnes depression i overvejende grad var opstået som følge af den særlige belastning i arbejdet som sektionsleder, hvor tilskadekomne havde et stort arbejdspres under implementeringen af politireformen. Udvalget lagde vægt på, at tilskadekomne havde en meget central placering og havde været beskæftiget med en særdeles kompliceret og ressourcekrævende proces, som kun kunne lykkedes ved en ekstraordinært stor og engageret arbejdsindsats og arbejdsbyrde. Der havde været ekstraordinært lange arbejdsdage, mange bolde i luften, og tilskadekomne havde et stort ansvar. 

-Behandlet på møde i juni 2011.