Anerkendelse af depression hos fængselsbetjent

Tilskadekomne udviklede tankemylder, søvnproblemer og angst efter at være blevet anmeldt til politiet af arbejdsgiver. Tilskadekomne og en række kolleger blev anklaget for at have svindlet med overarbejdstimer og udbetaling af løn. 

De indsatte havde kendskab til anklagen og kom med kommentarer under det daglige arbejde, og sagen blev omtalt i den lokale presse. Tiltalen blev senere frafaldet.

Erhvervssygdomsudvalget vurderede, sygdommen i form af depression udelukkende eller i overvejende grad var forårsaget af arbejdet som fængselsbetjent. Udvalget lagde vægt på, at tilskadekomne havde været udsat for en ekstraordinær psykisk belastning, hvor hun uberettiget blev anklaget for at have begået bedrageri mod arbejdspladsen og blev anmeldt til politiet.

Det indgik i udvalgets vurdering, at sagen havde været omtalt i den lokale presse, at de indsatte også var bekendt med anklagen og kom med kommentarer over for hende, samt at anklagen skabte usikkerhed hos tilskadekomne med hensyn til hendes jobmæssige fremtid. Endelig lagde udvalget vægt på, at tilskadekomne ikke tidligere havde haft psykiske symptomer, og at sygdommen opstod i tæt tidsmæssig tilknytning til den belastning, som anklagen for bedrageri medførte.

Behandlet på møde i september 2011.