Anerkendelse af uspecifik belastningsreaktion hos politiassistent

Anerkendelse af uspecifik belastningsreaktion hos politiassistent/indsatsleder som følge af vold og trusler samt dramatiske ulykker med underretning af pårørende. 

Tilskadekomne fik i 2009 symptomer på en uspecifik belastningsreaktion. I forbindelse med politireformen blev tilskadekomne ansat som indsatsleder ved en større politistation. Arbejdet som indsatsleder indebar flere psykisk belastende hændelser.

Tilskadekomne var blandt andet til stede ved en dødsbrand, hvor den omkomne var brændt til ukendelighed, flere færdselsulykker med omkomne og fastklemte personer, og en ulykke hvor en dreng blev påkørt frontalt af en bilist. I forbindelse med den sidste ulykke var det tilskadekomne, der orienterede de pårørende og tog sig af de øvrige implicerede, der var til stede ved ulykken. Tilskadekomne videregav i den forbindelse sit mobilnummer og blev kontaktet uden for arbejdstid i lang tid efter ulykken.

En nat blev tilskadekomne kaldt ud til en færdselsulykke, hvor to drenge var blevet påkørt på knallert og derefter ramt af en modkørende bil. Tilskadekomne kendte de omkomne drenge og deres forældre. En af de efterladte krævede efterfølgende desuden meget kontakt og vejledning fra tilskadekomnes side.

Ud over dette oplevede tilskadekomne flere gange trusler, angreb med skud, sten- og flaskekast samt afbrænding af biler.

Efter Erhvervssygdomsudvalgets vurdering var tilskadekomnes uspecifikke belastningsreaktion i overvejende grad forårsaget af arbejdet som politiassistent/indsatsleder. Udvalget lagde vægt på, at tilskadekomne i sit arbejde havde været udsat for dramatiske ulykker med underretning af pårørende og udsat for vold og trusler.   
 
Behandlet  på møde i maj 2011.