Afvisning a betændelse i slimsækken i venstre skulder hos produktionsmedarbejder

Afvisning af betændelse i slimsækken i venstre skulder hos produktionsmedarbejder efter arbejde, der ikke var tilstrækkeligt skulderbelastende.

Tilskadekomne var, i cirka 8 år før symptomdebut i 2009, ansat ved en virksomhed, der fremstillede medicinske produkter. Igennem de første 4 år arbejdede tilskadekomne i pakkeriet, hvor der blev pakket mellem 50 og 500 pakker dagligt, afhængigt af indholdets størrelse. De sidste 4 år arbejdede tilskadekomne i en afdeling, hvor der blev pakket stents til blodårer. Tilskadekomne skulle trække et såkaldt sheet udover indføringssystemet, som stenten sad på. Tilskadekomne arbejdede med højre arm let løftet fremad. Der var tale om skulderbelastende arbejde 2 timer dagligt. 

Ved en røntgenundersøgelse fik tilskadekomne stillet diagnosen betændelse i slimsækken i venstre skulder.

Efter Erhvervssygdomsudvalgets vurdering var der ikke medicinsk dokumentation for, at betændelse i slimsæk i venstresidig skulderled generelt set kunne skyldes påvirkninger på arbejdspladsen. Erhvervssygdomsudvalget vurderede desuden, at sygdommen betændelse i slimsæk i skulderen ikke udelukkende eller i overvejende grad var opstået af arbejdet. Årsagen var, at arbejdsfunktionerne ikke havde medført skulderbelastende bevægelser i et omfang, der havde været tilstrækkeligt til at forårsage sygdommen. Udvalget lagde vægt på, at arbejdet primært ikke havde været skulderbelastende, men i højere grad havde været belastende for underarme og hænder.

Behandlet på møde i juni 2011.