Anerkendelse af lyskenskade med forandringer i en af lyskens sener hos professionel håndboldspiller

Anerkendelse af lyskenskade med forandringer i en af lyskens sener hos professionel håndboldspiller som følge af en betydelig mængde styrketræning samt meget løb og spring på hårdt underlag.

Tilskadekomne fik i januar 2010 gradvist indsættende smerter i højre lyskeregion og en ultralydsscanning viste en uregelmæssighed ved tilhæftningen af adduktor longussenen (kraftig sene på ydersiden øverst på lårbenet).

Fra 2006 var tilskadekomne ansat som professionel håndboldspiller. Tilskadekomne spillede kamp 1-2 gange om ugen, og udførte 2-4 timers daglig træning i form af løb, taktisk træning og spil på mål. Derudover udførte tilskadekomne målrettet styrketræning af forskellige muskelgrupper i træningscenter.

Erhvervssygdomsudvalget vurderede, at sygdommen i form af forandringer i lyskens sener i overvejende grad var forårsaget af arbejdet som professionel håndboldspiller. Udvalget lagde vægt på, at arbejdet havde medført en betydelig mængde styrketræning samtidig med meget løb, spring med videre på hårdt underlag i form af trægulv, asfalt og grus, og at dette havde belastet benets led, herunder hofteleddet og dets sener i relevant grad.

Behandlet på møde i august 2011.