Anerkendelse af venstresidig kompression af ulnaris/nerven hos isolatør

Anerkendelse af venstresidig kompression af ulnaris-nerven (cyklisthånd) hos isolatør som følge af et betydeligt tryk på albuebensnerven.

Tilskadekomne fik i 2008, efter 18 års arbejde som isolatør, prikken og stikken i venstre lillefinger. Der blev foretaget flere elektrofysiologiske undersøgelser, der viste isoleret læsion i venstre albuebens nerve (nervus ulnaris).

Tilskadekomnes arbejde bestod i at isolere rør, kedler og turbiner samt lave køle-fryserum på skibe og i industrien. Forud for symptomdebut isolerede tilskadekomne et loft i en større bygning på 10.000 m2. Tilskadekomne opklæbede loftsplader ved at holde pladen hårdt mod loftet med venstre hånd og ved at bore med højre hånd. Tilskadekomne monterede omkring 80 plader på cirka 4 måneder og venstre håndled var bagoverbøjet i mindst halvdelen af arbejdsdagen.

Erhvervssygdomsudvalget vurderede, at sygdommen i overvejende grad var forårsaget af arbejdet som isolatør. Årsagen var, at tilskadekomne i en periode på cirka 4 måneder havde haft et betydeligt tryk på nervus ulnaris i forbindelse med opsætningen af loftsplader. 

Behandlet på møde i maj 2011.