Anerkendelse af højresidig tricepssene-irritation hos tømrer

Tilskadekomne fik smerter i albuen kort tid efter arbejdets begyndelse i december 2008. Tilskadekomne blev i første omgang sygemeldt i 6 dage og genoptog arbejdet. Herefter oplevede tilskadekomne forværring og efter yderligere 4-5 uger blev tilskadekomne atter sygemeldt i 1½ måneds tid.

Tilskadekomne var uddannet tømrer og havde i en periode på 4 måneder en arbejdsopgave, der indebar genopbygning af adskillige trappetårne i et ejendomskompleks sammen med en kollega. Arbejdet indebar albuebelastende bevægelser i et stort omfang, da tilskadekomne skulle skrue mange skruer i konstruktionen med en almindelig akku-skruemaskine. Arbejdet med skruemaskinen indebar, at tilskadekomne skulle lægge betydeligt tryk i ved hver skrue for at få skruen til at gå igennem jernet.

Erhvervssygdomsudvalget vurderede, at sygdommen i form af højresidig tricepssene-irritation i overvejende grad var forårsaget af arbejdet som tømrer. Udvalget lagde vægt på, at tilskadekomnes arbejdsfunktioner med skruemaskinen medførte albuebelastende bevægelser i et omfang, der var tilstrækkeligt til at forårsage sygdommen. 

Behandlet på møde i marts 2011.