Afvisning af lungehindebetændelse hos tømrermester

Tilskadekomne fik lungesymptomer i 2010 og fik efterfølgende stillet diagnosen venstresidig lungehindebetændelse med kraftig væskeudsivning i lungehinden.

Han var udsat for asbest fra eternitplader under lærlingetiden som tømrer i 1960’erne. Eternitpladerne blev savet ud med rundsav. Han udførte dette arbejde hele dagen i cirka 6 uger af lærlingetiden. Der blev ikke anvendt værnemidler. I de efterfølgende ansættelser frem til 1970’erne var der en mere sporadisk udsættelse for asbest. Samlet set blev udsættelsen for asbest skønnet til at svare til cirka 3 fiberår.

Erhvervssygdomsudvalget vurderede, at lungehindebetændelse med kraftig væskeudsivning i lungehinden ikke udelukkende eller i overvejende grad var opstået på grund af arbejdet som først tømrerlæring og senere tømrer.
Udvalget lagde vægt på, at der havde været en beskeden udsættelse for asbest svarende til 3 fiberår, hvilket efter udvalgets vurdering ikke var tilstrækkeligt til at forårsage venstresidig lungehindebetændelse med kraftig væskeudsivning

Behandlet på møde i marts 2012.