Afvisning af søvnapnø og insomnia hos supervisor

Tilskadekomne havde siden 1993 arbejdet som supervisor. Særligt i 2008 og 2009 indebar det megen rejseaktivitet til Kina, Japan og forskellige steder i Europa med 130 rejsedage og 20-25 rejser per år. Under rejserne arbejdede han mange timer dagligt og havde varierende døgnrytme og søvnmuligheder som følge af uregelmæssige arbejdstider, transport og forberedelse.

Tilskadekomne fik søvnproblemer, hovedpine og tunnelsyn i 2009 og fik i forbindelse med en udredning på en søvnklinik oplyst, at tilstanden muligvis kunne skyldes uregelmæssig arbejdsrytme. I den arbejdsmedicinske erklæring blev der stillet diagnosen søvnapnø og insomnia. Det fremgik af erklæringen, at en litteraturgennemgang ikke understøttede en sammenhæng mellem rejseaktivitet og længerevarende søvnproblemer. 

Erhvervssygdomsudvalget vurderede, at sygdommen i form af søvnapnø og insomnia ikke udelukkende eller i overvejende grad var opstået på grund af arbejdet som supervisor, uanset at dette arbejde indebar uregelmæssige arbejdstider, stor rejseaktivitet og lange arbejdsdage. Udvalget lagde vægt på, at søvnproblemerne fortsatte efter, at rejseaktiviteterne ophørte, og tilskadekomne fik et normalt arbejdsmønster.

Behandlet på udvalgsmøde i september 2013.