Anerkendelse af depression hos socialrådgiver

Tilskadekomne var fra 2009 ansat som socialrådgiver i et særligt projekt. Projektet varede i 3 år. Tilskadekomne var kontaktperson for et antal klienter i projektet. Hun havde lange arbejdsdage, stod til rådighed uden for normal arbejdstid og havde deadlines med videre.

Erhvervssygdomsudvalget vurderede, at tilskadekomnes sygdom, depression, i overvejende grad var forårsaget af arbejdet som socialrådgiver.

I udvalgets vurdering indgik det, at tilskadekomne stod til rådighed for kontakt fra klienterne stort set døgnet rundt, og hun blev kontaktet af klienter med svære personlige problemstillinger flere gange om ugen uden for normal arbejdstid. Endvidere havde tilskadekomne meget lange arbejdsdage og kun i meget begrænset omfang mulighed for faglig sparring med kollegaer og ledelse i forbindelse med de hurtige beslutninger, tilskadekomne skulle tage i relation til klienterne. Endelig havde tilskadekomne deadlines i forbindelse med skriftlige afrapporteringer, og disse deadlines var vanskelige at nå på grund af tilskadekomnes øvrige arbejde med klienterne.

I udvalgets vurdering indgik tillige, at tilskadekomne udviklede depressionen i tidsmæssig sammenhæng med de arbejdsmæssige belastninger.

Sagen blev behandlet på mødet i oktober 2013.