Anerkendelse af rotator cuff-tendinit hos fodermester

Tilskadekomne havde i en cirka 15-års periode arbejdet som fodermester.

Erhvervssygdomsudvalget vurderede, at tilskadekomnes sygdom, højresidig rotator cuff-tendinit, i overvejende grad var udviklet som følge af de arbejdsmæssige belastninger, hvor tilskadekomne havde haft relevant skulderbelastende arbejdsfunktioner.

Tilskadekomne havde i en cirka 15-års periode arbejdet som fodermester.Erhvervssygdomsudvalget vurderede, at tilskadekomnes sygdom, højresidig rotator cuff-tendinit, i overvejende grad var udviklet som følge af de arbejdsmæssige belastninger, hvor tilskadekomne havde haft relevant skulderbelastende arbejdsfunktioner.

I udvalgets vurdering indgik, at tilskadekomne udviklede sygdommen i tidsmæssig sammenhæng med arbejdsbelastningen, og at der ikke var grundlag for at antage, at der var andre årsager til sygdommen. 

Udvalget lagde vægt på, at tilskadekomnes arbejde indebar en kombination af flere særligt skulderbelastende arbejdsfunktioner. Blandt andet indebar fodring at foretage trækning i håndtag, der var placeret højt i forhold til skulderen. Tilskadekomne havde relevante skulderbelastninger, også i forbindelse med indfangning og fastholdelse af grise, trækning i smågrise ved fødselshjælp samt ved mugning.

Sagen blev behandlet på mødet i august 2014.