Anerkendelse af uspecificeret belastningsreaktion hos socialpædagog efter trusler

Anerkendelse af uspecificeret belastningsreaktion hos socialpædagog efter trusler, vold og trusler på livet fra en udadreagerende beboer med hjerneskade.

Tilskadekomne havde i en årrække arbejdet som socialpædagog på en døgninstitution for voksne udviklingshæmmede med psykiske problemer i alderen 30-75 år. Særligt én beboer reagerede med voldsom vrede og aggressivitet, hvor han truede tilskadekomne med vold, eksempelvis ved at slå tilskadekomne med sikkerhedssko med jernbeslag, hvilket arbejdsgiver kunne bekræfte.

Erhvervssygdomsudvalget vurderede, at tilskadekomnes uspecificerede belastningsreaktion i overvejende grad var forårsaget af arbejdet som socialpædagog, hvor tilskadekomne gentagne gange havde været udsat for trusler, vold og trusler på livet fra en særdeles udadreagerende beboer med manglende kognitiv forståelse og med særdeles truende adfærd over for især hende. Herved blev der også lagt vægt på, at der var tidsmæssig sammenhæng mellem de arbejdsmæssige belastninger og debut af psykiske symptomer og udvikling af sygdommen.

Behandlet på møde i januar 2014.