Anerkendelse af menisk læsion

Anerkendelse af menisk læsion (labrum læsion) i skulderled hos renovationsarbejder efter håndteringen af affaldsspande og containere.

Tilskadekomne debuterede i maj 2012 med belastningsrelaterede smerter omkring højre skulder, som blev gradvist forværret for til sidst at være konstante.

Tilskadekomne havde i en 5 år lang periode forud herfor arbejdet som revovationsarbejder. Tilskadekomne havde dagligt trukket et stort antal tunge affaldsspande med højre arm samt svunget cirka 100 kilo tunge containere ind foran sin krop. I enkelte tilfælde trak tilskadekomne de tomme containere med samme metode, som han trak spandene. Herudover oplevede tilskadekomne skulderbelastning ved mange ind- og udstigninger af bilen, hvor han trak sig op i bilen ved at holde med højre hånd i en strop. 

Arbejdsgiver bekræftede arbejdsbeskrivelsen, men afviste, at tilskadekomne trak sig op i bilen ved at holde med højre hånd i en strop, idet bilerne var konstrueret med et trinbræt, som kunne anvendes som en trappe.

Erhvervssygdomsudvalget vurderede, at håndteringen af affaldsspandene og containere i sig selv var nok til at kunne udvikle menisk læsion i skulderleddet. Udvalget lagde vægt på, at tilskadekomne udviklede sygdommen i tidsmæssig sammenhæng med arbejdsbelastningen, og at der ikke var grundlag for at antage, at der er andre årsager til sygdommen. 

Sagen blev behandlet på mødet i april 2014.