Afvisning af dobbeltsidig seneskedehindebetændelse i tommelfingre hos bioanalytiker

Tilskadekomne havde i få år arbejdet som bioanalytiker. Arbejdet indebar pipetteringer flere hundrede gange om dagen, men med pauser indimellem. I forbindelse med pipetteringen anvendte tilskadekomne to slags rør, hvor tilskadekomne med en pipette overførte væske fra et rør til et andet.

Erhvervssygdomsudvalget vurderede, at tilskadekomnes arbejdsfunktioner ikke havde medført håndledsbelastende bevægelser og belastninger i et omfang, der havde været tilstrækkeligt til at forårsage en dobbeltsidig seneskedehindebetændelse.

Erhvervssygdomsudvalget lagde her vægt på, at tilskadekomne kun havde foretaget pipetteringer en del af arbejdsdagen med pauser indimellem, ligesom Erhvervssygdomsudvalget vurderede, at der ikke havde været tale om højtrepetitivt arbejde med mange gentagne bevægelser i minuttet i mindst halvdelen af arbejdsdagen. Erhvervssygdomsudvalget vurderede tillige, at arbejdet med at skrue låg af og på rørene ikke havde indebåret kraftudfoldelse i et omfang, som i overvejende grad kunne anses for at have forårsaget en ganske særlig belastning af tilskadekomnes hænder.

Sagen blev behandlet på mødet i september 2016.