Anerkendelse af kroniske nakke-skuldersmerter hos syerske

Tilskadekomne havde arbejdet som syerske. Der var tale om en belastning i perioden 1966 til 1977. Generne opstod kort tid efter, at tilskadekomne ophørte som syerske. 

Sagen havde tidligere været forelagt udvalget, hvor den blev indstillet til afvisning på grund af manglende dokumentation for belastningen. Ankestyrelsen havde efterfølgende bedt Arbejdsskadestyrelsen om at genforelægge sagen for udvalget med henvisning til en landsretsdom fra år 2000 om nakke-skuldersmerter hos syersker. Tilskadekomne havde nu fremskaffet dokumentation for belastningsperioden.

Erhvervssygdomsudvalget vurderede, at der var tidsmæssig sammenhæng mellem debut af symptomer hos tilskadekomne og arbejdet som syerske. Belastningen som syerske fandtes tilstrækkelig til at udvikle nakke-skuldersmerter. Der var tale om op mod 100 striktrøjer dagligt, hvor tilskadekomne syede kanter og lignende, der krævede en høj grad af præcision. Udvalget vurderede derfor, at smerterne i nakke og skuldre i overvejende grad skyldtes arbejdet som syerske.