Anerkendelse af uspecificeret belastningsreaktion

Anerkendelse af uspecificeret belastningsreaktion (børnehaveklasseleder).

Tilskadekomne havde i flere år op til debut af hendes sygdom arbejdet ved samme skole, hvor hun underviste børn i alderen 6-7 år, heraf et større antal børn med særlige behov og diagnoser.

Udvalget vurderede, at tilskadekomnes sygdom, uspecificeret belastningsreaktion i overvejende grad var forårsaget af arbejdet som lærer i den pågældende klasse.

I udvalgets vurdering indgik, at tilskadekomne hyppigt var udsat at blive revet, nevet, slået og nikket skaller. Derudover var det beskrevet, at et af børnene var fysisk stor og stærk, mens de øvrige børn var mindre, men fysisk stærkere end tilskadekomne. Derudover oplevede tilskadekomne samarbejdet med forældrene som belastende med ophidsede forældre i klassen foran børnene.

Det indgik desuden i udvalgets vurdering, at tilskadekomnes arbejdsgiver ikke i væsentligt omfang modsagde tilskadekomnes beskrivelser, og at to kollegaer bekræftede tilskadekomnes beskrivelser.

I udvalgets vurdering indgik tillige, at tilskadekomne udviklede uspecificeret belastningsreaktion i tidsmæssig sammenhæng med de arbejdsmæssige belastninger, og der ikke var andre årsager til udviklingen af sygdommen.

Sagen blev behandlet på mødet i marts 2018.