Anerkendelse af uspecificeret belastningsreaktion - lærer

Tilskadekomne havde i en længere årrække arbejdet ved samme skole, men var i en periode på cirka et år op til debut af sygdommen, klasselærer i en 1. klasse, hvor der var en elev med en meget udadreagerende og truende adfærd, og krævede konstant opmærksomhed på bekostning af de øvrige elever i klassen. Eleven havde et krænkende sprog, og var ekstremt voldelig, og havde til tider direkte livstruende adfærd.

Udvalget vurderede, at tilskadekomnes sygdom, uspecificeret belastningsreaktion i overvejende grad var forårsaget af arbejdet som lærer i den pågældende klasse.

I udvalgets vurdering indgik, at tilskadekomne hyppigt var udsat for denne elevs adfærd, og blev blandt andet truet med genstande, sparket, slået og på anden måde udsat for fysiske overgreb.

I udvalgets vurdering indgik tillige, at tilskadekomne udviklede uspecificeret belastningsreaktion i tidsmæssig sammenhæng med de arbejdsmæssige belastninger, og at tilskadekomnes arbejdsgiver bekræftede at have kendskab til de mange konkrete hændelser, som var beskrevet i sagen, ligesom en kollega bekræftede de beskrevne belastninger.

Sagen blev behandlet på mødet i marts 2018.