Anerkendelse af uspecificeret belastningsreaktion vuggestuepædagog

Anerkendelse af uspecificeret belastningsreaktion hos en vuggestuepædagog der var udsat for personrettet mobning og chikane.

Tilskadekomne var jævnligt udsat for systematisk og personrettet mobning og chikane fra sin daglige leder og en kollega. På arbejdspladsen herskede en opdeling af medarbejderne i to forskellige hold, ét hold der gik lederens ærinde og et der var ”jaget vildt”. Tilskadekomne er blevet latterliggjort og råbt ad foran kollegaerne samt i perioder ignoreret af lederen. Lederen fremsatte desuden negative bemærkninger om tilskadekomnes påklædning og udseende og tilskadekomne modtog anonyme breve om alvorlige beskyldninger.

Arbejdsgiveren har ikke kunnet hverken be- eller afkræfte mobning og chikane, men de har bekræftet kendskabet til, at der var samarbejdsproblemer. Desuden fremgik det tydeligt af en rapport fra Arbejdstilsynet, hvor tilskadekomne kunne genkendes, at der havde været tale om mobning som beskrevet ovenover og af tilskadekomne.  

Vidner kunne også bekræfte, at der var tale om personrettet mobning og chikane, idet både forældre og personale talte groft og nedladende til tilskadekomne. Herudover har vidner bekræftet, at tilskadekomne i perioder blev ignoreret af lederen.

Udvalget lagde vægt på, der var dokumentation for, at der i institutionen herskede en ubehagelig omgangstone med en tyrannisk ledelsesstil, der indebar en opdeling af medarbejderne, og at tilskadekomne var udsat for mobning og chikane. Udvalget lagde endvidere vægt på, at vidners udtalelser og Arbejdstilsynets rapport sandsynliggjorde, at tilskadekomne var særligt udsat for mobning og chikane. 

Udvalget vurderede, at tilskadekomnes arbejde havde medført psykiske belastninger der havde været tilstrækkelige til at forårsage sygdommen.

Sagen blev behandlet på mødet i oktober 2018.