Anerkendelse af uspecificeret belastningsreaktion hos lærer

Tilskadekomne udviklede i 2017 en uspecificeret belastningsreaktion under sit arbejde som lærer.

Efter udvalgets vurdering var tilskadekomnes sygdom i overvejende grad forårsaget af hendes arbejde som lærer. Udvalget lagde vægt på, at tilskadekomne igennem et skoleår havde været udsat for gentagne tilfælde af vold i form af blandt andet slag i maven og spark fra elever i alderen 9-10 år.

Det indgik i udvalgets vurdering, at tilskadekomne havde haft flere forløb ved en psykolog på grund af private problemer – og at den seneste henvendelse fandt sted kort tid før den arbejdsmæssige belastning. Udvalget vurderede dog, at det ikke havde betydning for udviklingen af hendes psykiske sygdom cirka 1 år efter, da der ikke var lægelige oplysninger om, at det forudbestående havde betydning for udviklingen af sygdommen og fordi tilskadekomne på sit arbejde havde været udsat for relevante belastninger, der i sig selv var egnet til at udvikle en uspecificeret belastningsreaktion

Det var derfor udvalgets samlede vurdering, at tilskadekomne havde været udsat for en ekstraordinær belastning, og at tilskadekomne udviklede uspecificeret belastningsreaktion i tidsmæssig sammenhæng med arbejdsbelastningen.

Sagen blev behandlet på mødet i marts 2018.