Anerkendelse af psykisk sygdom

Anerkendelse af psykisk sygdom (social- og sundhedsassistent med uspecificeret belastningsreaktion).

Tilskadekomne havde i cirka 9 år frem til hendes sygemelding været beskæftiget på en ungdomspsykiatrisk afdeling, hvor hun med en meget blandet patientgruppe oplevede adskillige tilfælde med udadreagerende adfærd, trusler og nogle tilfælde af vold – men derudover mange tilfælde med voldsomt selvskadende patienter. Der var tale om længerevarende episoder af voldsom karakter, idet patienterne oftest også udviste en meget voldsom adfærd i forbindelse med at afværge personalets hjælp. Der forelå registreringer af flere hændelser i en periode på cirka 2½ år frem til sygemeldingen.

I udvalgets vurdering indgik, at tilskadekomnes sygdom, uspecificeret belastningsreaktion i overvejende grad var forårsaget af arbejdet som social- og sundhedsassistent ved den pågældende afdeling.

Det indgik tillige i udvalgets vurdering, at tilskadekomne udviklede uspecificeret belastningsreaktion i tidsmæssig sammenhæng med de arbejdsmæssige belastninger, og at tilskadekomnes arbejdsgiver havde bekræftet hændelserne, som var registreret, og havde derudover oplyst, at tilskadekomne sandsynligvis havde været udsat for flere hændelser, som ikke var registreret.

Sagen blev behandlet på mødet i december 2019.