Anerkendelse af depression og belastningsreaktion

Anerkendelse af depression og uspecificeret belastningsreaktion hos pædagog efter at have været dagligt til flere gange om ugen udsat for vold, udadreagerende adfærd og trusler fra børn og unge i alderen ca. 6-13 år. 

Tilskadekomne udviklede i en 2-årig periode først en depression og senere en uspecificeret belastningsreaktion under sit arbejde som pædagog.

Tilskadekomne var dagligt til flere gange om ugen udsat for spark, slag, skub, nikken skalle, kasten ting efter sig og trusler herunder på livet med kniv og saks fra børn og unge i alderen ca. 6-13 år.

Erhvervssygdomsudvalget lagde vægt på, at belastningen var dokumenteret i form af registreringsskemaer og bekræftelse fra arbejdsgiver. Udvalget lagde også vægt på, at sygdommene var udviklet i tidsmæssig sammenhæng med belastningerne, og at der ikke var andre forhold, der havde betydning for udviklingen af tilskadekomnes depression og uspecificerede belastningsreaktion. I denne vurdering indgik også, at der ikke var beskrevet relevante forudbestående gener.

Udvalget vurderede på den baggrund, at tilskadekomnes depression og uspecificerede belastningsreaktion i overvejende grad var forårsaget af arbejdet som pædagog.

Sagen blev behandlet på mødet i januar 2020.