Anerkendelse af uspecificeret belastningsreaktion

Anerkendelse af uspecificeret belastningsreaktion hos social- og sundhedsassistent, der var udsat for vold fra en dement borger på et plejehjem.

Udvalget vurderede, at tilskadekomnes sygdom, uspecificeret belastningsreaktion, i overvejende grad var forårsaget af arbejdet som social- og sundhedsassistent i perioden vinteren 2017 til december 2018.Tilskadekomne var kontaktperson for en dement borger og skulle varetage den demente borgers personlige hygiejne og pleje.

I udvalgets vurdering indgik, at tilskadekomne i perioden hyppigt havde været udsat for slag, riv, niv og for at få kastet ting efter sig og for at blive kaldt ukvemsord fra den demente beboers side.

Det indgik desuden i udvalgets vurdering, at arbejdsgiveren bekræftede, at det var sandsynligt, at tilskadekomne havde været udsat for hændelserne i perioden, og at det ifølge arbejdsgiveren var kendt, at lignende hændelser fandt sted på plejehjemmet.

I udvalgets vurdering indgik tillige, at tilskadekomne udviklede sygdommen uspecificeret belastningsreaktion i tidsmæssig sammenhæng med de arbejdsmæssige belastninger, og at der ikke var andre årsager til udviklingen sygdommen.

Sagen blev behandlet på mødet den 3. marts 2020.