Anerkendelse af psykisk sygdom efter stresspåvirkninger

Anerkendelse af psykisk sygdom (projektleder og specialist med depression efter stresspåvirkninger).

Tilskadekomne har arbejdet som projektleder og specialist ved en større virksomhed, hvor hun har været udsat for høje psykologiske arbejdskrav med manglende ledelsesmæssig støtte over en periode på omkring 18 måneder.

Hun har igennem hele perioden haft overarbejde, hvor der har været tale om op mod 70 timer om ugen med inddragelse af ferier og weekender og uden reel mulighed for afspadsering. Tilskadekomne er derudover blevet kontaktet i fritiden samt har skullet overholde daglige, ugentlige og månedlige deadlines. I takt med tilskadekomnes dobbeltfunktion som projektleder og specialist voksede arbejdsmængden, og det var vanskeligt at nå de mange deadlines. Manglende overholdelse af disse deadlines, eller hvis hun ikke var kontaktbar fra de øvrige kollegaer, medførte, at medarbejdere ikke kunne prioritere deres arbejde og dermed ikke kunne komme videre med deres arbejde på en rigtig måde. Såfremt de øvrige medarbejderes opgaver ikke blev løst i en korrekt prioriteret rækkefølge, resulterede dette i forsinkelser for virksomheden, hvor ansvaret herfor faldt tilbage på tilskadekomne. Dertil kommer, at tilskadekomne flere og gentagne gange gjorde ledelsen opmærksom på problematikker og mangel på ressourcer, hvortil tilskadekomne fik at vide, at der ikke var flere ressourcer at tilføje.

I udvalgets vurdering indgik, at tilskadekomnes sygdom, depression, i overvejende grad var forårsaget af arbejdet som projektleder og specialist ved den pågældende virksomhed.

Det indgik tillige i udvalgets vurdering, at tilskadekomne udviklede depression i tidsmæssig sammenhæng med de arbejdsmæssige belastninger, og at belastningerne er dokumenteret ved hjælp af tidligere kollega og leder samt timeregistreringer og referat fra medarbejdersamtaler.

Sagen blev behandlet på mødet i maj 2020.