Anerkendelse af psykisk sygdom

Anerkendelse af psykisk sygdom (uspecificeret belastningsreaktion og pædagog – på døgninstitution for børn og unge bosted, udadreagerende adfærd, trusler, og vold)

Tilskadekomne havde i ca. 8 år frem til debut af sin sygdom været ansat som pædagog ved en døgn- og aflastningsinstitution for børn og unge, som var sårbare, omsorgssvigtede, udviklingstruede og blandt andet havde lettere psykiske handicaps.

Tilskadekomne var udsat for udadreagerende, nedladende, truende og voldelig adfærd – især i en periode på cirka 2 år op til debut af sygdommen var der hyppige tilfælde af denne karakter –  ifølge tilskadekomne nedladende tale på hver vagt, trusler – også på livet –  på ugentlig basis og desuden på månedlig basis og i perioder flere gange månedligt vold i form af at blive slået, sparket, kradset, nevet, revet, skubbet eller spyttet på.

Det indgik i vurderingen, at der var registreringer af nogle episoder – men vidner bekræftede også tilskadekomnes beskrivelser, herunder hyppigheden, ligesom sygdommen var udviklet i tidsmæssig sammenhæng med disse belastninger, og der var ikke forudbestående eller konkurrerende forhold.

Sagen blev behandlet på mødet i juni 2021.