Anerkendelse af skuldersygdom (SLAP-læsion) hos professionel håndboldspiller

Tilskadekomne havde gennem cirka 8 år været beskæftiget som professionel håndboldspiller og havde i øvrigt spillet håndbold på eliteniveau i mange år.

Tilskadekomne havde spillet både som bagspiller og i midterforsvaret. Udover træning havde tilskadekomne deltaget i kamp hver weekend og i en periode været på ungdomslandsholdet.

Særligt i forhold til tilskadekomnes skudarm, som var den arm, sygdommen var udviklet i, var det beskrevet, at tilskadekomne havde afviklet adskillige kraftfulde skud, herunder skud, som var blevet stoppet af modstander, der havde taget fat i armen – og der havde været tale om stød og slag på armen og armen var blevet holdt fast, også i yderstillinger – ligesom der var blevet revet i arm og skulder både i forsvar og ved gennembrud i angreb. Sådanne belastninger var sket både i forbindelse med træning og kamp – og mere end 200 gang ugentligt.

Udvalget lagde vægt på, at tilskadekomne havde været udsat for adskillige gentagne belastninger i form af kraftfulde kast / skud, tacklinger og slag mod, vrid og holden fast i skudarmen, og at sygdommen var udviklet i tidsmæssig sammenhæng med de arbejdsmæssige belastninger, samt at der ikke var noget forudbestående eller konkurrerende i forhold til udvikling af sygdommen.

Sagen blev behandlet på mødet i juni 2021.