Anerkendelse af uspecificeret belastningsreaktion hos en socialpædagog

Anerkendelse af uspecificeret belastningsreaktion hos en socialpædagog, der blev udsat for vold, udadreagerende- og truende adfærd, seksuelt grænseoverskridende adfærd og nedsættende tale fra beboere på et bosted

Tilskadekomne blev i en 2-årig periode hyppigt udsat for belastninger i form af vold, udadreagerende- og truende adfærd, seksuelt grænseoverskridende adfærd og nedsættende tale fra beboere på et bosted for voksne med psykosociale vanskeligheder. 
Tilskadekomne udviklede en uspecificeret belastningsreaktion. 
Erhvervssygdomsudvalget vurderede, at tilskadekomne havde været udsat for ekstraordinære belastninger og lagde vægt på, at belastningerne var bekræftet af arbejdsgiver. 
At tilskadekomne havde haft en psykisk lidelse og tidligere stofmisbrug, samt været i psykiatrisk behandling op til og samtidig med at de arbejdsmæssige belastninger stod på, vurderede Erhvervssygdomsudvalget ikke havde betydning, fordi det var belastningerne på arbejdet, som var afgørende for udviklingen af den uspecificerede belastningsreaktion.  
Erhvervssygdomsudvalget vurderede på den baggrund, at tilskadekomnes uspecificerede belastningsreaktion i overvejende grad var forårsaget af arbejdet som socialpædagog. 
Sagen blev behandlet på mødet den 6. februar 2024.